Röstitud sojaoad sisaldavad rohkelt vitamiine, mineraalaineid, valke ja häid rasvu ning sisaldavad ka isoflavoone, mis võivad pikemas perspektiivis kaitsta südame-veresoonkonna haiguste tekke eest. Nende ubade kiudainesisaldus annab teile püsiva küllastustunde, samal ajal kui neis sisalduvad süsivesikud ja valgud on toitaineks ajule ja lihastele, säilitades samal ajal energiat. Röstitud sojaoad on saadaval paljudes toidupoodides erinevates maitsetes, kuid arvestage, et mõnikord võib neis olla üsna palju soola ning neile on lisatud kunstlikke värv-, maitse- ja säilitusaineid, seega soovitame alati enne ostmist lugeda märgistust ja kontrollida oma valiku toiteväärtust.
Energia, valgud ja head rasvad
Üks tass röstitud sojaube sisaldab 68 grammi valku ja 14 grammi kiudaineid. See on rohkem valku kui 200 grammi veiseliha ja rohkem kiudaineid kui 4 portsjonit kliidihelbeid. Kui teil ei ole alati aega täisväärtuslikuks söögiks, on tass sojaube suurepärane võimalus suurendada oma energiat ja saada 776 väärtuslikku kalorit. See portsjon on kolesteroolivaba ja sisaldab 37 grammi rasva, millest ainult 5 grammi on küllastunud rasva. Enamik sojaubades sisalduvatest rasvadest on pärit südamele kasulikest rasvhapetest, nagu linoolhape, mis aitab vähendada vere triglütseriidide taset ja hoida LDL-kolesterooli (madala tihedusega lipoproteiini) taset tervislikus vahemikus.
B-vitamiin ja K-vitamiin
Sojaoad sisaldavad suurtes kogustes tarbituna B-vitamiine. Üks tass röstitud ube sisaldab rohkem kui 100 protsenti soovitatud päevasest riboflaviini kogusest - see vitamiin aitab teie organismil toota energiat ja Marylandi Ülikooli meditsiinikeskuse uuringute kohaselt toimib antioksüdandina, et võidelda kahjulike vabade radikaalide vastu. Tass röstitud sojaube sisaldab ka foolhappeid (90 protsenti soovituslikust päevasest kogusest), tiamiini (kaks kolmandikku RDA-st) ja B-6-vitamiini (30 protsenti RDA-st). Samuti sisaldavad nad 70 protsenti soovitatud päevasest K-vitamiini kogusest, mis aitab verehüübimist ja ennetab verejooksuhäireid.
Mineraalid
Tass röstitud sojaube on tõeline aardelaegas, mis sisaldab olulisi mineraalaineid. See sisaldab vaske kaks korda rohkem kui soovitatav päevane tarbimine, samuti magneesiumi, fosforit, mangaani ja tsinki 100% ulatuses soovitatavast päevasest tarbimisest. Need mineraalid on olulised luude tervise, lihaskasvu, närvisüsteemi toimimise, haavade paranemise ja söödud toidu optimaalse muundamise jaoks energiaks. See kogus ube sisaldab ka rohkem kui pool keha päevasest seleeni-, raua- ja kaaliumivajadusest ning 25 protsenti kaltsiumi soovitatavast päevasest kogusest, toetades seeläbi veelgi südame-, vereringe- ja närvisüsteemi tervist.
Isoflavoonid
Lisaks vitamiinide ja mineraalainete sisaldusele on röstitud sojaoad ka muud kasulikud teie südame-veresoonkonna tervisele. Eelkõige sisaldavad nad isoflavoone, taimset päritolu aineid, mis Ameerika Meditsiiniühingu ajakirja Journal of the American Medical Association 2007. aasta numbris avaldatud uuringu kohaselt on võimelised alandama nii vererõhku kui ka kolesteroolitaset. Teadlased leidsid, et kõrge vererõhuga naised, kes sõid kaheksa nädala jooksul päevas ½ tassi röstitud sojaube, suutsid vähendada oma vererõhku 6,8 protsenti ja LDL-kolesterooli 11 protsenti, millest teadlased järeldasid, et röstitud sojaoad kaitsevad südame-veresoonkonna haiguste tekkimise eest.