Munad, piim, toorjuust..... neid tooteid kasutatakse tavaliselt kookide valmistamisel. Aeg on proovida midagi uut, nii et seekord kooki retsept ilma loomsete toodetega. Seda vegan-juustukooki on lihtne valmistada ja kuradi maitsev. (Ma garanteerin - juba praktikas katsetatud.) :)
Koostisained:
Aluse jaoks:
- 100 g kookoshelbeid;
- 50 g mandlijahu;
- 3 spl õli (mina kasutasin oliiviõli);
- 2 spl vahtrasiirupit (või muud vedelat magusainet).
Koogisegu jaoks:
- 100 g kašupähkleid;
- 1/2 purki kookospiima (kasutage tahket osa);
- 1/2 sidruni mahl;
- 1 sidruni koor;
- BalticVitamins maitsepisarad magusaine maitse järgi.
Ettevalmistus:
- Kõigepealt valmistage koogipõhi: jahvatage kookoshelbed koos mandlijahuga blenderis. Lisage magusaine, õli ja segage hästi.
- Hõõruge segu koogivormi ja siluge.
- Valmistage "juustusegu": pange kõik koostisosad blenderisse ja jahvatage, kuni see on ühtlane ja kreemjas. Vala segu koogivormi ja pane see sügavkülma ~2h jooksul tahenema.
- Lõika väikesteks tükkideks ja kaunista värskete marjade või puuviljadega.
Maitse hea!
Soovitus - tehke kooki ruudukujulisse koogivormi, kuid kui teete seda ümmarguses vormis, kahekordistage koostisosi.
Retsept Annapoolt @ediens_and_vel'ist